برنامه نویسی, طراحی سایت

طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا زبان های برنامه نویسی؟

وردپرس یا برنامه نویسی
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 5 دقیقه

در دو حالت ممکن است که شما به دنبال این باشید که تفاوت طراحی سایت با وردپرس و کدنویسی را بدانید. در حالت اول قطعا شما می‌خواهید کسب و کار خود را به سمت فضای وب بیاورید و در حالت دوم طراحی سایت را یاد بگیرید تا از طریق آن کسب درآمد کنید.

در هر دو حالت مهم‌ترین مسئله برای شما، قطعا هزینه و زمان خواهد بود، چرا که زمان یادگیری و پیاده‌سازی سایت برای هر دو روش، متفاوت است و علاوه بر زمان، مولفه‌های دیگری وجود دارند که روی میزان هزینه‌ی پیاده‌سازی سایت و طراحی آن تاثیر می‌گذارند.  شاید در گذشته چندان تشخیص این مسئله سخت نبود و شما به‌راحتی می‌توانستید طراحی اختصاصی را برای داشتن یک سایت انتخاب کنید، اما با روی کارآمدن سایت‌های وردپرسی، تا حدودی انتخاب‌ها سخت شد و البته ناگفته نماند که هزینه‌ها برای داشتن یک سایت تا حدود زیادی کاهش پیدا کرد.

طراحی سایت با استفاده از وردپرس

وردپرس در ابتدا به عنوان یک پلتفرم ساخت وبلاگ با استفاده از زبان‌ PHP (Hypertext Preprocessor) و MySQL (یک سیستم مدیریت پایگاه داده‌های رابطه‌ای متن باز) ساخته شد. اما امروزه وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کامل و چیزی بیش‌تر از یک پلتفرم وبلاگ‌نویسی است. شما می‌توانید با استفاده از آن یک وب‌سایت استاندارد، سایت شبکه اجتماعی، سایت فروشگاهی و هر سایت دیگری با آن ایجاد کنید؛ به همین دلیل بسیاری از افراد (از جمله بسیاری از مشاغل) این نرم‌افزار قدرتمند و ساده را انتخاب می‌کنند. برای مثال سایت کمپانی‌های Sony، New York Post و NBC با استفاده از وردپرس ساخته شده‌اند. 

در طراحی سایت یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در نظر بگیرید این است که سایت طراحی شده، از لحاظ ساختار سئویی سایت برای موتورهای جستجو گوگل بهینه باشد، که خوشبختانه وردپرس سازگاری خوبی با این موضوع دارد.  

طراحی سایت با وردپرس

مزایای سایت‌های وردپرسی

سایت‌های طراحی شده با وردپرس دارای مزایای زیادی هستند. بسیاری از افرادی که می‌خواهند کسب و کاری آنلاین داشته باشند، وردپرس را برای طراحی سایت انتخاب می‌کنند و به دلیل مزایای ارزشمندی که دارد، از معایب آن چشم پوشی می‌کنند و داشتن یک سایت وردپرسی را به سایت‌های اختصاصی که پیچیدگی بسیاری دارند و مدیریت آنها با حساسیت بیشتری همراه است ترجیح می‌دهند. در ادامه شما را با مزایا سایت‌های وردپرسی آشنا می‌کنیم.

استفاده آسان

کار با یک وب سایت باید تا حد امکان ساده و سریع باشد. سایت وردپرسی دارای پنل مدیریت ساده‌ای است و به راحتی می‌توانید با آن کار کنید. به راحتی محتوا درج کنید، محصولات را دسته بندی، و تنظیمات را در داشبورد تغییر دهید. این در حالی است که شاید هر کسی نتواند با سایت‌های اختصاصی به راحتی کار کند.

قالب‌های آماده فراوان

قالب‌های آماده زیادی برای انواع سایت‌های وردپرسی با کاربردهای مختلف در فروشگاه‌های اینترنتی مثل تم‌فارست قابل خریداری هستند. افرادی نیز این قالب‌ها را تهیه کرده و پس از راست‌چین کردن و افزودن فایل‌های ترجمه، آن‌ها را در فروشگاه‌های ایرانی در اختیار شما قرار می‌دهند. بدین ترتیب می‌توانید هر گاه از ظاهر سایت خود خسته شدید، به راحتی آن را تغییر دهید.

به‌روزرسانی‌های متعدد 

وردپرس یک سیستم متن‌باز است که بازخوردهای زیادی از سوی طراحان و توسعه‌دهندگان وب جهت بهبود کارآیی و رفع با‌گ‌های امنیتی دریافت می‌کند. تیم پشتیبانی وردپرس همواره بازخوردها را بررسی کرده و نسخه‌های جدیدتری از وردپرس را ارائه می‌دهند.

هزینه پایین سایت وردپرسی

هزینه راه اندازی یک سایت وردپرسی بسیار کمتر از برنامه نویسی اختصاصی است. برای طراحی سایت اختصاصی شما نیاز به تیم طراحی و برنامه نویسی دارید و زمان زیادی صرف انجام این کار خواهد شد و چرخه تولید نرم افزار باید طی شود. همه این مسائل هزینه‌هایی را به همراه دارد. اما سایت وردپرسی دارای cms آماده است و تنها هزینه اختصاصی سازی آن را پرداخت می‌کنید.

افزونه های فراوان

صدها و شاید میلیون‌ها پلاگین وردپرس برای افزودن امکانات جانبی به سایت‌ها وجود دارند. پلاگین‌ها به شما این امکان را می‌دهند که سایت خود را هر چه بیش‌تر شخصی‌سازی کرده و سایت مورد نظر خود را تنها با چند کلیک و بدون نیاز به داشتن دانش برنامه‌نویسی ایجاد کنید

معایب سایت‌های وردپرسی

با وجود اینکه وردپرس طرفداران زیادی دارد و این روزها بیشتر افراد برای طراحی سایت به سراغ آن می‌روند، باز هم ضعف‌ها و معایبی در آن دیده می‌شود که با توجه به هدفی که برای طراحی سایت دارید، می‌توانید تصمیم بگیرید که از معایب آن چشم‌پوشی کنید یا به خاطر معایبی که دارد، آن را کنار بگذارید و طراحی اختصاصی را برای پیاده‌سازی سایت انتخاب کنید.  در هر حال ما معایب آن را به شما بگوییم تا شما در کنار دانستن مزایای آن، از کم و کاستی‌های آن نیز مطلع شوید و با آگاهی بیشتری انتخاب کنید.

  • تخریب عملکرد ها هنگام بروزرسانی هسته وردپرس
  • سنگینی حجم و محدودیت فضای ذخیره سازی و کندی عملکرد سایت در قالب های سنگین
  • احتمال سرقت اطلاعات یا نفوذ به سایتتان در صورت استفاده از افزونه های نال شده

مزایای طراحی سایت با برنامه نویسی:

منظور از زبان برنامه نویسی، رابطی بین انسان و کامپیوتر حین طراحی نرم افزار ها یا سایت ها با استفاده از کد گذاری ها و نشانه گذاری ها است که امروزه برای توسعه و ارتقا وب سایت ها، استفاده از زبان مناسب مطابق نیاز های کاربر مورد توجه قرار می گیرد.

  • به دلیل استفاده از کدنویسی و اختصاصی بودن طراحی سایت، تمامی اجزا و طراحی‌های انجام شده برای وب سایت شما در این روش اختصاصی و بدون کپی از هیچ وب سایت دیگری خواهد بود.
  • سایت اختصاصی دارای ظاهر منحصر بفردتری در مقایسه با سایت‌های وردپرسی هستند. دست شما برای پیاده سازی طرح مورد نظرتان باز است و می‌توانید المان‌ها را در بخش‌های مختلف با هر ساختاری قرار دهید.
  • طراحی سایت با برنامه نویسی اختصاصی، باعث میشود جزیی ترین خواسته هایتان را هم پیاده سازی کنید، اگر چه این امکان با یادگیری تخصصی تر وردپرس هم امکان پذیر است، اما شاید برنده این بخش، برنامه نویسان اختصاصی باشند
  • وب سایتی که با برنامه نویسی ایجاد میکنید، در صورت رعایت کردن مراحل تحلیل نیازمندی‌ها و طراحی سیستم، قابلیت رشد دارد. به عبارت دیگر اگر بعد از مدتی کسب‌وکار شما پیشرفت کند یا بخشی از آن تغییر کند شما به راحتی میتوانید این تغییرات را در وب سایت خود اعمال کنید.
  • اگرچه در طراحی سایت با وردپرس هم همواره قابلیت رشد و توسعه کسب و کار اینترنتی خود را دارید، اما در هر صورت، شاید برنامه نویسی اختصاصی، از آنجایی که قابلیت شخصی سازی بیشتری به شما میدهد، نسبت به وردپرس در این زمینه بهتر و منطقی تر باشد.
کدنویسی

معایب طراحی سایت با برنامه نویسی:

  • وردپرس امکانات مختلفی برای سئو بخش‌های مختلف در نظر گرفته است. همچنین افزونه‌هایی نیز برای این کار وجود دارد این در حالی است که در سایت‌های اختصاصی شما باید برچسب‌ها، متا دیتاها، عناوین و .. را به صورت جداگانه آماده و مشخص کنید. سئو سایت اختصاصی کمی سخت‌تر از سایت وردپرسی است.
  • به خاطر پیچیدگی طراحی سایت‌های اختصاصی و طراحی آنها از صفر تا صد توسط برنامه نویس، زمان زیادی باید صرف انجام آن شود.
  • انعطاف پذیری کمتری دارد زیرا ایجاد هر تغییر سخت و طولانی مدت خواهد بود.
  • هزینه ی بیشتری در زمینه ی طراحی و توسعه و پشتیبانی سایت نسبت به سایر روش ها دارد.
  • باعث کندی در راه اندازی سایت می شود زیرا باید تمام قالب ها و افزونه ها را خودتان بنویسید.

نهایت کدام؟ وردپرس یا برنامه نویسی؟

تصمیم گیری درباره طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی اختصاصی به عوامل متعددی از جمله زمان، بودجه و مهارت در برنامه نویسی بستگی دارد. اما انتخاب وردپرس برای افرادی که تازه می‌خواهند یک کسب و کار را شروع کنند،‌ بسیار مناسب است. استفاده از وردپرس و درج محتوا در آن بسیار ساده است و هر کسی در مجموعه می‌تواند این کار را انجام دهد. زمانی که کسب و کارتان جا افتاد و تعداد کاربران رو به افزایش گذاشت، می‌توانید طراحی سایت اختصاصی را شروع کنید.

شما می‌توانید در کنار کسب درآمد از سایت وردپرسی، درآمد حاصل را روی وب سایت اختصاصی جدید هزینه کنید. این روش بسیار مقرون به صرفه‌تر از زمانی است که بخواهید از ابتدا برای طراحی سایت اختصاصی هزینه کنید. بعلاوه در این فاصله زمانی شما با بسیاری از مفاهیم حوزه طراحی سایت، درج مطلب، سئو و بازاریابی آشنا می‌شوید و می‌توانید سایت اختصاصی‌تان را با آگاهی بیشتری ایجاد و مدیریت کنید.

به این مقاله امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید